دفاع از حقوق بشر به صورت عام و از حقوق کودک به صورت خاص یک وجیبۀ دینی و اخلاقی است. در مورد تعیین سن دقیق کودک و نیز زمان پایان دوره کودکی در نصوص معتبر دینی یعنی قرآن مجید و احادیث قطعی الثبوت و قطعی الدلاله نبوی حکم صریحی وجود ندارد، و به همین علت این موضوع در میان فقهای بزرگ اسلام محل اختلاف واقع شده است و از سن ۹ سالگی تا سن ۱9 سالگی طرفدارانی داشته است.
مشهورترین چهره فقهی برجسته تاریخ اسلام حضرت امام اعظم ابوحنیفه، از پرچمداران بزرگ عقلانیت دینی، از جمله کسانی است که سن ۱۸ و یا 19 را سن تکمیل کودکی و ورود به بزرگسالی دانستهاند. شمس الائمه سرخسی می گوید: "وأما بلوغهما بالسن فقدر أبوحنيفة رحمه الله تعالى في الجارية بسبع عشرة سنة وفي الغلام بتسع عشرة سنة وفي كتاب الوكالة ذكر في الغلام ثمان عشرة سنة.." (المبسوط، ج 6، ص 53، چاپ دارالمعرفه، بیروت) ترجمه: اما در رابطه به بلوغ دختر و پسر برمبنای سن ، ابوحنیفه در قسمت دختر آن را 17 سال و در قسمت پسر 19 سال تخمین نموده است، و در کتاب (وکاله) در قسمت پسر 18 سال ذکر گردیده است.."
در این دیدگاه تنها به ظاهر برخی روایات اکتفا نشده و نیز برخی تغییرات عضوی و فیزیولوژیک مبنای تکمیل دوره کودکی دانسته نشده است، بلکه پختگی متکامل و همه جانبه شخصیت انسان در ابعاد جسمی، عقلی، عاطفی، اجتماعی و تعلیمی معیار قرار گرفته است. این دیدگاه با یافتههای علوم معتبر امروزی مانند روانشناسی، جامعهشناسی، بیولوژی، فیزیولوژی، و نورولوژی، و همچنان یافتههای علوم تربیتی و فلسفه اخلاق همخوانی دارد. از همین روست که کنوانسیونهای بین المللی، به صرف نظر از تفاوت فرهنگها و مذاهب در این باب، سن ۱۸ را مرز کودکی و بزرگسالی تعیین کردهاند. اغلب کشورهای جهان و بسیاری از کشورهای اسلامی این دیدگاه را با مصلحت کودکان سازگار یافته و برای سلامت اخلاقی و عاطفی آنان مناسب دیدهاند و آن را به مثابه رویکردی جهانشمول مورد تایید قرار دادهاند.
از طریق تعیین سن ۱۸ به عنوان سن تکمیل کودکی، بخشی از نابهسامانیهای تربیتی و اجتماعی کاهش یافته و باعث میشود از ظلم و اجحاف در حق آنان جلوگیری شود، تا جامعه شاهد انبوه کودکان کار، کودکان جنگ و کودکان آسیبدیده اخلاقی و اجتماعی نباشد. قانونی ساختن این امر کمک میکند که فرهنگ تفکیک میان کودکان و بزرگسالان نهادینه شود و این امر در سطح مکاتب و مدارس، و نیز در سطح محیط اجتماعی استوار گردد. از آن طریق به کودکان فرصت داده خواهد شد تا کودکی را چنانکه حق شان است تجربه کرده، و نیازهای عاطفی و روحی این دوره از عمرشان برآورده گردد، و همزمان از ازدواجهای نخواسته و زودهنگام جلوگیری شده و همچنان از ورود زودهنگام آنان به بازار کار و سوء استفاده از تواناییهای بدنی آنان از سوی استفادهجویان جلوگیری خواهد شد.
بخش وسیعی از تحصیلکردگان و متخصصان رشتههای مختلف علمی خطرات این موضوع را درک کرده و معتقدند که با جلوگیری از ظلم بر کودکان و تامین حقوق آنان یک فریضه شرعی تحقق یافته و یکی از مقاصد شریعت اسلامی که دفع ظلم و اجحاف در حق اقشار آسیبپذیر جامعه است به انجام خواهد رسید. از این طریق نشان خواهیم داد که جامعه ما ساز ناهماهنگی در هارمونی جهانی حقوق بشر نخواهد بود.
597 دیدگاه
دفاع از حقوق انسانى كودكان نازنين سرزمينم
کودکان افغانستان در بدترین وضعیت اجتماعی به سر میبرند، از بیشترین حقوق به عنوان یک انسان آزاد محروم اند. کودکان آینده اند باید این اینده ساخته شود.
اطفال محروم ترین قشر جامعه هستند باید حمایت شوند.
حقوق زنان
برای حمایت از کودکان ایستادهایم.
برای دادرسی به کودکان افغانستان
حمايت از كودكان افغانستان
برای بهبودجایگا کودکان درافغانستان جلوگیری از کودک آزاری،
دفاع از حقوق کودکان
من امیدوارم که کشور عزیزمان بتواند از نسل آینده کشور مواظبت کند
دلیل زیاد است باید دولت زمینه درس و تعلیم و کمک مالی برای شان فراهم کند
پشتیبانی
Emza shod
کودکان افغان قربانیان اصلی جنگ وخرافات درین سرزمین شدند . هرکس به سرنوشت این کودکان که ساعتانه قربانی میشوند بازی میکند به مجرم است باید برای رهای کودکان نازین وخسته این سرزمین درد کشیده زودتر قانون کودک که زیر سن ۱۸کودک است تصویب شود .
این دادخواست برای حفظ امنیت کودکان و تربیت صحیح انان برای جامعه اینده مملکت لازم است
حمایت از حقوق کودکان
برای حمایت کودکان
انسانیت، احترام به اطفال، جامعه صحتمند.
کودکان
قانون حمایت از حقوق کودکان را تصویب کنید
حمایت از حقوق اطفال بخصوص اطفال کار
حمایت از کودکان وطنم💙
کودکان یک کشور سرمایه انسانی یک کشور است؛ اگر سرمایه انسانی مورد تهدید قرار گیرد، در واقع بنیان کشور مورد تهدید خواهد واقع شد. ا
حمایت از فرزندان سرزمینم
برای رسمیت شناختن حق کودک
دیدگاه یا پاسخ خود را درج کنید.
You should ثبت کاربر account to post comment.
or